Tendens: Æg er den nye sort

Gourmet-kokken Thomas Rode Andersen hylder ægget og tryller stenalder-faastfood i Torvehallerne.

Kort fortalt gælder stenalder eller Palæo-livstilen om at kvitte pasta, ris, hvede og sukker til fordel for en stenalderkost. Og her spiller ægget hoverollen – for dengang vi løb rundt på stepperne samlede vi æg fra vilde fugle.

Med stenalderkost-trenden er æg kommet på dagsordnen. På diverse blogs og fora chattes og twittes livligt om stenalderkost, og allerede for nogle år siden skrev Tor Nørretranders en bog om vægttab med stenalderkost.

Ifølge stenalderdiæten skal man:

  • spise meget mere kød, fisk og æg og mere frugt og grønt, bær, nødder og svampe
  • holde sig fra forarbejdede råvarer, alle kornprodukter som brød og pasta, stivelsesholdige madvarer som ris, kartofler og sukker, majsolie, solsikkeolie og vindruekerneolie, bønner og salt. Nogle mener også, at mælkeprodukter er forbudt.

Hotdog i omelet
Du kan besøge Thomas Rohde Andersens restaurant Palæo i København, hvis du vil opleve et vakseægte stenalder måltid i fast food klæder – fx hotdog i omelet istedet for brød!