Nyheder
Fødevareprisen
Vi er så heldige, at vi for ganske kort tid siden fik overrakt Fødevareprisen 2013
Da junglefuglen flyttede ind i hønsegården
Det er 7000 år siden, at man begyndte at tæmme hønen og bruge den som husdyr. Inden da var den en eksotisk fugl i den asiatiske jungle.
Høns med tykke ben lægger flest æg
I hønseflokken er tykke ben ikke noget, man behøver gemme under fjerdragten – tværtimod, der er prestige i brede lår!
Hvad du ikke vidste om æg
Vidste du fx, at over halvdelen af danskerne foretrækker ægget blødkogt?
Vi danskere køber flere økologiske æg
Ny undersøgelse viser, at vi danskere køber flere økologiske fødevarer.
Best buddies
Vores høns tilbringer natten side om side på deres siddestang. De passer på hinanden - for i flok er de stærkest. I naturen flyver de vilde høns op i et træ, hvor de sover for natten. Når solen er oppe, er hønsene ude, og når den går ned, og mørket falder på, bevæger...
Verdens bedste reklamefilm
Vi bliver nødt til at nævne denne lille film - fordi selvom det er en reklame, så ramte dens lighed med vores historie os lige i hjertet: Fortællingen om, at ønske at passe på de dyr, vi spiser. Selvom afsenderen nok er mere vores modsætning end ligemand - den store...
Myter om ægget
Danske æg har samlet de mest udbredte myter om æg. Læs dem her: Myten: Æg er dårligt for kolesteroltallet og øger derfor risikoen for hjerte-karsygdomme. Fakta: Undersøgelser har vist, at selvom æg indeholder meget kolesterol, vil et indtag på op til 7 æg/uge,...
Sådan kender du et friskt æg
Sådan kender du et friskt æg Du kan kende et ægs friskhed på, at det nylagte æg er svært at pille. Den mest udbredte forklaring er, at ægget langsomt optager luftmængder, der øger pH-værdi og dermed skaber luft mellem hinde og skal. Læs mere Værd at vide