OLD_Om Niels og Grete

 

På en gård i Hinge i de østjyske bakker bor Niels og Grete Riis og deres høns. Efter mange års produktion af økologiske æg til andre distributører, har Niels og Grete nu besluttet, at de selv vil stå for salg af deres egne æg. De vil tilbage til det naturlige landbrug, hvor hønens livskvalitet er i fokus, og hvor forbrugeren er tættere på.

Vi vil det naturlige landbrug
Engang solgte man æg direkte fra laden – dengang var der en tæt sammenhæng mellem ægproduktion og hønens velfærd. ”Det kan måske lyde Morten Korch-agtigt, men vi vil tilbage til de naturlige værdier – min filosofi er, at man sagtens kan give dyrene et naturligt og frit liv og samtidig drive en økologisk forretning”, siger Niels Riis og fortsætter, ”vi har skaffet os en grønthøster – sådan en er der ikke ret mange, der gider bruge længere– den er simpelthen for lille. Men for os giver det mening, fordi vi kan køre en tur rundt på de omkringliggende græs- og kløvermarker, og vupti har vi friskt grønt direkte fra marken til at smide ind til hønsene. Det giver mening, fordi hønsene får tilgodeset deres naturlige adfærd, og samtidig skaber vi en bæredygtig balance. Dyrene er glade, og selvom det er en lidt gammeldags måde vi gør det på, så fungerer det, fordi det giver os mulighed for at værne om den naturlige proces. Vi kan selvfølgelig ikke høste hele året, men vi kan strække det rigtig langt.”

Troværdighed er afgørende, derfor har Niels og Grete ingen mellemled.
Alt fra hønens velfærd, sortering og pakning af æggene til levering
til butikkerne står de selv for.

Æg fra Niels og Grete i Hinge kan købes i Føtex og Bilka. En bakke indeholder fem, seks eller ti økologiske æg, der alle er håndsorteret og –pakket. Nogle æg er hvide som Lohman hønen, andre har farver f.eks. en blå eller en grøn skal, da de kommer fra vores hønsehold af gamle landracer, der lægger æg i forskellige farver (læs mere her). Men hviden er altid hvid, og blommens farve er gul, og kan variere fra stærk gul til varm orange. Hønsene fodres efter årstiderne, dvs. når hønsene spiser grøntkål om efteråret får blommens farve en mørkere nuance og når de f.eks. spiser forårets høst af lucernespirer og frisk kløver får de et skær af orange. Æggene datoangives, når ægget er lagt. Det pakkes med det samme og sendes direkte til butikkerne.

Kontakt
Niels og Grete Riis info@nielsoggrete.dk

Besøg os på Facebook her.

Se mere på instagram her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *