Engang solgte man æg direkte fra laden, dengang var der en tæt sammenhæng mellem ægproduktion og hønens velfærd. ”Det kan måske lyde Morten Korch-agtigt, men vi vil tilbage til de naturlige værdier – min filosofi er, at man sagtens kan give dyrene et naturligt og frit liv og samtidig drive en økologisk forretning”, siger Niels Riis og fortsætter:

”Vi solgte også æg direkte fra gården, og vi tænkte, at det burde kunne lade sig gøre at tage vores gårdbutik ind i supermarkedet – vi har ingen mellemled, og æggene er de samme, derfor er de lige så friske og naturlige, som hvis du kommer forbi her i Hinge og henter dine æg selv.” Men det er ikke kun i den tætte kontakte til forbrugeren, at naturligheden skal ligge – det er i hele processen. “Vi har skaffet os en grønthøster – sådan en er der ikke ret mange, der gider bruge længere, den er simpelthen for lille. Men for os giver det mening, fordi vi kan køre en tur rundt på de omkringliggende græs- og kløvermarker, og vupti har vi friskt grønt direkte fra marken til at smide ind til hønsene.  Det giver mening, fordi hønsene får tilgodeset deres naturlige adfærd, og samtidig skaber vi en bæredygtig balance. Dyrene er glade, og selvom det er en lidt gammeldags måde, vi gør det på, så fungerer det, fordi det giver os mulighed for at værne om den naturlige proces. Vi kan selvfølgelig ikke høste hele året, men vi kan strække det rigtig langt.”

 

Læs mere Om os