VORES ÆG

Naturlig velvære er økologik

Vil du gerne have madvarer, som er etisk funderet, dansk og uden e-numrer? Værs’go!  Vores æg er økologiske, hvilket betyder at vores høns har friheden til at være ude og inde, og lever et naturligt liv med sol, vind og høj himmel og får økologisk foder. Det mener vi giver de mest velsmagende æg.

 


Hvad er økologiske æg – og kan de smage af glæde?

Vores hønsefruer lever i en økologisk hønsegård, og lægger derfor økologiske æg. Det betyder at de får økologiske foder og skal have mulighed for at gå ud – ind hver dag, som det passer dem. Og det skal være nemt at komme ud, derfor har vi mange åbninger ud til gården. Hønsegården har godt med plads til alle (endda lidt flere!), og er belagt af bl.a muld og græs.

Vi skal holde hønsegården, dvs det er ikke nok med en gård og en omgang mudder. Vi veksler mellem flere arealer, for at standarden af muld og græs altid holdes oppe. Det giver biodiversiteten gode kår, så både fx biller og larver også har det godt.

 

I vores hønsegård er der også en skov med træer og buske de kan gemme– og hygge sig i. Høns er oprindeligt skovfugle, og er utrolig glade for at sidde højt oppe i træerne. I hønsehuset har alle hver en redekasse og en pind at sidde på, og god gulvplads til at brede sig på. Og ingen kunstig belysning, der får Hønsefruerne ud af deres naturlige rytmer, som man fx har i skrabeæg- og fritgående hønsehuse. Hos os står Hønsefruerne op når solen står op, og går til ro når dagen er naturligt omme.

Vi nøjes ikke med at fodre dem med tørfoder. Vi synes de skal leve naturligt, og vi giver dem grønt i løbet af dagen. De hygger sig med at skrabe rundt i fx strøelse af kløver. Vi høster vores strøelse på egne økologiske marker, lige udenfor hønsehegnet.

Æggene er hvide som hønen, der lægger dem, men blommens gule farve kan variere fra stærk gul til varm orange. Ind imellem har vi partier fra vores farvede høns og derfor kan der også være et farvet æg i bakkerne. Læs mere om vores mangfoldige, farvede æg her. Hønsene fodres efter årstiderne, dvs. når hønsene spiser grøntkål om efteråret, får farven en mørkere farve, og når de spiser forårets høst af fx lucernespirer og frisk kløver, får blommen et skær af orange.

Og det mener vi, er med til at få Niels & Grete’s økologiske æg til at smage af glæde!

Her finder du vores bakker:

Vi leverer 2 bakker: de  indeholder 6 stk. eller 10 stk. æg, alle er håndsorteret og pakket, sendt afsted – den dag de er lagt.

Niels & Grete’s æg kan du købe i Salling Group’s butikker:
Salling, Føtex og Bilka.

 

Restaurationer, professionelle – storkøb:
Herudover kan du finde Niels & Grete’s æg hos AB Catering, Inco og XX.

Fødevarestyrelsens kontrolrapport af Niels & Grete’s æg finder du her.


FØDEVAREKONTROL Rapport
Niels & Grete Økologiske Æg

Hingevej 5
8370 Hadsten

Følg os her:

Facebook-f


Instagram