Økologiske

Vores høns har friheden til at være ude og inde. De lever et naturligt liv med sol, høj himmel og økologisk foder. Det er æg, der giver en god smag i munden.

Friske

Vi har taget vores gårdbutik ind i supermarkedet – uden mellemled ­– så æggene er lige så friske og naturlige, som hvis du kommer forbi gården i Hinge og henter dine økologiske æg selv.

Naturligt hønseliv

Hønsene lever det naturlige liv – spiser grøntfoder fra gårdens økomarker og går en tur under poplerne, når det passer dem.

Nej tak til hak

Økologiske høns bliver ikke næbtrimmet, og de hakker ikke på hinanden, men i det grovfoder, vi giver dem flere gange dagligt.

Glade høns giver gode æg

Vores hønsefruer lever i en økologisk hønsegård. Det betyder, at de får økologisk foder og skal have mulighed for at gå ud og ind hver dag, som det passer dem.

I vores hønsegård er der også en skov med træer og buske de kan gemme – og hygge sig i. Høns er oprindeligt skovfugle, og er utrolig glade for at sidde højt oppe i træerne. I hønsehuset har alle en redekasse, en pind at sidde på og god gulvplads til at brede sig på.

Naturlige rammer
Hos os har hønsefruerne dagslys og kan følge den naturlig dagsrytme. De går i seng ved ni-tiden og står op klokken seks.
Vi nøjes ikke med at fodre dem med tørfoder. Vi synes, de skal leve naturligt, og vi giver dem grønt i løbet af dagen. De hygger sig med at skrabe rundt i deres strøelse og grovfoder. Vi høster vores strøelse på vores økologiske marker, lige udenfor hønsehegnet.

Plads til alle
Det skal være nemt for dem at komme ud, og derfor har vi mange åbninger ud til gården. Hønsegården har godt med plads til alle og er plantet til med poppeltræer. Det giver biodiversiteten gode kår, så biller og larver også har det godt.

Farverig smag af glæde
Æggene er hvide som hønen, der lægger dem, men blommens gule farve kan variere fra stærk gul til varm orange. Indimellem har vi partier fra vores farvede høns og derfor kan der også være et farvet æg i bakkerne. Hønsene fodres efter årstiderne, og når de spiser forårets høst af fx lucernespirer og frisk kløver, får blommen et skær af orange.

Og det mener vi, er med til at få Niels & Gretes økologiske æg til at smage af glæde!

”Vi har en grønthøster. Sådan en er der ikke ret mange, der gider bruge længere– den er simpelthen for lille. Men for os giver det mening, fordi vi kan køre en tur rundt på markerne, og vupti har vi friskt græs og kløver direkte fra marken til hønsene.
Dyrene er glade, og det giver os mulighed for at værne om den naturlige proces.”

__________
Niels Riis

Nils & Grete & Fælleskabet

Hos Niels & Grete vil vi have nærhed til dyrene, naturen og mennesker. Det er ikke så nemt at få i traditionel stordrift. Derfor driver vi vores produktion efter smådriftsprincipper. Det har vi gjort siden 2012, og vi er glade for, at så mange sætter pris på vores økologiske og bæredygtige æg.

Nyt koncept, hvor vi løfter i flok

I stedet for at udvide produktionen med flere stalde, samarbejder vi med mindre producenter, som er ligeså håndsorterede som vores æg. Disse producenter etablerer eget pakkeri, og pakker deres æg direkte til Niels & Grete med en produktion, der lever op til vores smådriftsprincipper og kan godkendes af Dyrenes Beskyttelse.

LÆS MERE

Hurra for den naturlige mangfoldighed

Vi har høns i alle mulige farver på gården. En del af vores hønsefruer er af racen Hvid Lohmann. De har en smuk hale, der ofte ligner en fjer-vifte. Vi har også høns, der i folkemunde kaldes brunlæggere, grønlæggere og hvidlæggere – høns der ikke er fremavlede til industriproduktion. De lægger æg i de farver, der er naturlige for dem; lyseblå, brune, lysegule, hvide eller grønne.

Æg i flere farver
Idéen om mangfoldighed i hønsegården greb vores hjerter. Og det griber også vores kunders hjerter, når de ind imellem får et farvet æg med i bakken. Vi har primært hvide æg, da æggene fra vores mere “farverige” høns er dyrere (de spiser mere og lægger færre æg), men de lægger de smukkeste æg.

 

Find vores æg

Vores æggebakker er dansk produceret, FSC-certificerede og klimaneutrale.

     

Vi leverer 2 bakker: de indeholder 6 stk. eller 10 stk. æg, alle er håndsorteret og pakket, sendt afsted – den dag de er lagt.

Niels & Gretes æg kan du købe i Salling Groups butikker: Salling, Føtex, Bilka og Netto

Netto logo