Du skal bruge:
- 2 økologiske æg fra Niels og Grete
- 250 g græskarpuré ( eller 1/2 Hokkaido + 2 spsk. vand)
- 210g hvedemel
- 90g fuldkorns hvedemel
- 160g brunfarin
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk støt ingefær
- 1 tsk. støt muskatnød
- 1/4 tsk. støt nelliker
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1,25 dl solsikkeolie
- ca 3 æbler. (240g efter de er skrallet og skåret i tern)
- 1 dl græskarkerner
Fremgangsmåde:
Start med at lave græskarpuré. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Fjern kerner og strenge fra det halve græskar. skær det halve græskar i fire både med skal på og bag det i ovnen ca. 30 minutter, til græskaret er mørt.
Skær skallen af og kom græskarkødet op i en blender med 2 spsk. vand. Blend til puré.
Skru ovnen ned på 175 grader.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, mel, brunfarin, krydderier og bagepulver.
Bland i en anden skål alle de våde ingredienser, sammen piskede æg, græskarpuré og olie.
Bland indholdet af de to skåle sammen. Mix godt.
Skræl æblerne, fjern kernhuset og skær dem i små tern.
Rør æbleternene og græskarkernerne i dejen.
Kom dejen op i muffinforme. ca 18- 20 stks.
Bag muffinsene i ovnen, 30 minutter.
Stik i kagerne med en tandstik for at se kagerne er færdige.
Lad dem køle lidt på en rist.
– Velbekomme