Du skal bruge:

  • 2 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 250 g græskarpuré ( eller 1/2 Hokkaido  + 2 spsk. vand)
  • 210g hvedemel
  • 90g fuldkorns hvedemel
  • 160g brunfarin
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk støt ingefær
  • 1 tsk. støt muskatnød
  • 1/4 tsk. støt nelliker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1,25 dl solsikkeolie
  • ca 3 æbler. (240g efter de er skrallet og skåret i tern)
  • 1 dl græskarkerner

 

Fremgangsmåde:

Start med at lave græskarpuré. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Fjern kerner og strenge fra det halve græskar. skær det halve græskar i fire både med skal på og bag det i ovnen ca. 30 minutter, til græskaret er mørt.
Skær skallen af og kom græskarkødet op i en blender med 2 spsk. vand. Blend til puré.

Skru ovnen ned på 175 grader.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, mel, brunfarin, krydderier og bagepulver.

Bland i en anden skål alle de våde ingredienser, sammen piskede æg, græskarpuré og olie.

Bland indholdet af de to skåle sammen. Mix godt.
Skræl æblerne, fjern kernhuset og skær dem i små tern.

Rør æbleternene og græskarkernerne i dejen.

Kom dejen op i muffinforme. ca 18- 20 stks.

Bag muffinsene i ovnen, 30 minutter.
Stik i kagerne med en tandstik for at se kagerne er færdige.

Lad dem køle lidt på en rist.

– Velbekomme