Du skal bruge:

Dejen

  • 3 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 100g smeltet smør
  • 2dl sukker
  • 3 del mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanilje sukker

Topping 

  • 1 tsk kanel
  • 4 tsk sukker
  • 3 små/medium syrlige æbler

     

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225 grader varmluft

Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt.

Bland de tørrer ingredienser i en skål. Rør de tørrer ingredienser og afkølet smeltet smør i den luftige æggemasse og rør til dejen har en ensartet konsistens.

Skræl æblerne. Skær et af æblerne i små tern (ca.3×3 millimeter). Skær de andre to i tyndebåde. (Jeg skrællede ikke dem til pynt, men resultatet bliver bedst uden skræl) 

Bland kanel og sukker i en skål.

Vend æbleternene i dejen. Hæld dejen i en smurt tærteform.

Læg æblebådene i et mønster på toppen af tærten. De må gerne ligge tæt.

Drys kagen med kanelsukkeret.

Bag midt i oven i 10-15 minutter.

På billedet har jeg givet den 15 minutter. Så de sidste minutter hold øje med din kage , da sukkeret karamelliserer og kan brænde på. Stik i kagen for at mærke om dejen er bagt. 

Server med fed cremefraiche  eller flødeskum.

– Velbekomme