Du skal bruge:
Dejen
- 3 økologiske æg fra Niels og Grete
- 100g smeltet smør
- 2dl sukker
- 3 del mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vanilje sukker
Topping
- 1 tsk kanel
- 4 tsk sukker
- 3 små/medium syrlige æbler
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 225 grader varmluft
Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt.
Bland de tørrer ingredienser i en skål. Rør de tørrer ingredienser og afkølet smeltet smør i den luftige æggemasse og rør til dejen har en ensartet konsistens.
Skræl æblerne. Skær et af æblerne i små tern (ca.3×3 millimeter). Skær de andre to i tyndebåde. (Jeg skrællede ikke dem til pynt, men resultatet bliver bedst uden skræl)
Bland kanel og sukker i en skål.
Vend æbleternene i dejen. Hæld dejen i en smurt tærteform.
Læg æblebådene i et mønster på toppen af tærten. De må gerne ligge tæt.
Drys kagen med kanelsukkeret.
Bag midt i oven i 10-15 minutter.
På billedet har jeg givet den 15 minutter. Så de sidste minutter hold øje med din kage , da sukkeret karamelliserer og kan brænde på. Stik i kagen for at mærke om dejen er bagt.
Server med fed cremefraiche eller flødeskum.
– Velbekomme