Du skal bruge:

  •  1 økologisk æg fra Niels og Grete
  • 5 dl koldt vand
  • 25g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 4 tsk kanel
  • 2 spsk. olie
  • 1 dl solsikkekerner
  • 100g havregryn grovvalset
  • 4 små æbler, svarene til 200g revet æble
  • 250g fuldkorns hvedemel
  • ca. 600g. Hvedemel
  • 1 økologisk æg fra Niels og Grete til pensling

Fremgangsmåde:

Opløs gæret i vandet, i en skål.  Tilsæt sukker, salt, olie, solsikkekerne og havregryn.

Riv æblerne groft.  Rør det i skålen med de ovenstående ingredienser. Sammen med et æg.

Tilsæt fuldkorns mel og rør godt.
Kom hvedemelet i lidt ad gangen, der er forskel på mel, så måske skal du bruge mere eller lidt mindre end hvad jeg har brugt.

Dejen må gerne være lidt klisteret, det skal dog være muligt at ælte den.
ælt dejen.

Lad den hæve i en skål med et rent viskestykke hen over i en time.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Form bollerne med en ske.

Læg dem på bagepladen.
lad dem hæve 20 minutter
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.

Pisk et æg sammen og pensel bollerne.

Bag bollerne midt i ovnen til bollerne er gyldnebrune ca. 20 minutter

Server lune med smør.

– Velbekomme