Du skal bruge:

  • 4 hårdkogte økologiske æg fra Niels og Grete
  • 100g blok cheda ost
  • 50g revet mozzarella
  • 6-7 skiver syltet jalapenos
  • 1-2 rå økologiske æg fra Niels og Grete
  • 1/2 dl mel
  • 1/2 dl panko rasp
  • 1/2 dl sesamfrø
  • salt og peber
  • 5 dl solsikkeolie eller raps olie til stegning

Fremgangsmåde:

Pil og hak de hårdkogte æg fint.
Skær cheda  og jalapenos ud i små tern.
Bland æg, mozzerella, cheda, jalapenos, et nip salt og friskkværnet peber.

Rul massen til mundrette kugler.

Tag tre dybe tallerkner, en med mel, en med sammenpisket æg og en med blandet panko rasp og sesam .

Varm en gryde med olien op (Ikke for varm) men stadig så varm at hvis du putter en tandstik i olien syder det rundt om den.

Rul kuglerne, først i mel, så i æg og så i rasp blandingen.

Steg dem i olien til de er gyldne og sprøde og osten er smeltet inden i.

Gode til tømmermænd ;)