Ca 20 stk
Du skal bruge:
Fyld :
- 400 g hakket svinekød
- 200 g frisk spinat
- 2 tsk soya
- 2 tsk øster sauce
- et nip salt (1/4 tsk)
- 1 fed hvidløg
- 1 cm ingefær
- 1 spsk sesam olie
- Friskkværnet peber
- 2 forårsløg
Dumpling:
- 8 økologiske æg fra Niels og Grete
- 2 tsk majsstivelse
- 2 tsk vand
- Et nip salt
Fremgangsmåde :
Start med fyldet. Blanchere spinaten 30 sek i kogene vand, spred det ud på et skærebræt så det køler ned.
Rør det hakkede kød med salt til det danner hvide strenge. Tilsæt soya, øster sauce, sesamolie, revet hvidløg, revet ingefær, fint hakket forårsløg og friskkværnet peber.
Hak spinaten fint. Klem væsken ud af det og tilsæt spinaten til farsen.
Rør farsen godt sammen.
Form farsen til små ægge formet frikadeller med en ske. Læg dem på en tallerken og lad dem stå på køl min 10 minutter.
Pisk æggene, vand og majsstivelse i en skål. Pisk GODT sammen, til du ikke kan løfte tydeligt æggehvide op.
Varm en lille non stickpande op med en smule olie, middelvarme.
Panden må gerne have i diameter Ø 10, hvis du ikke har det, så den mindste du har, og forsøg at fordel ”dejen” forsigtigt med bunden af et decilitermål eller en suppeske.
Hæld ¼ dl æggedej på panden. Læg en kugle fyld på den ene halvdel. Nu bliver det lidt tricky. Æggemassen skal nemlig være stivnet nok til at den hænger sammen før du kan løfte den ene halvdel op, og folde hen over den anden. Men samtidig må den ikke være helt stivnet på oversiden, da du skal bruge dette til at lukke dumplingen. Tryk rundt i kanten. Hvis der er nogle enkle steder det er blevet lidt for fast kan du hælde en dråbe æggemasse som lim i kanten.
Vend dumplingen og steg 2 minutter på begge sider.
Dette er ikke nok til at gennemvarme fyldet. Så dumplingen skal efterfølgende koges i en suppe eller dampes i 15- 20 minutter.
Hvis du ikke har en damper, kan du bruge en stor gryde med lidt vand i og en si eller dørslag, læg dumplingen rundt i kanten af sien, sæt sien i gryden og læg låg på. Damp i 15 minutter.
Dampningen gør fyldet dejlig saftigt. Spis dem med dit yndlings dip eller som fyld i en ramen suppe.
-Velbekomme