Du skal bruge:
- 4 Økologiske æg fra Niels og Grete
- 250g blomkål
- 200 g broccoli
- 1 forårsløg
- 1 grøntsags bouillon terning
- 40g smør
- 4 spsk. mel
- 5dl kogevand fra blomkål
- 1 tsk. støt koriander
- 1 tsk. spidskommen
- salt og peber
- 20g revet parmesan
- rasp
- 150g spicy pølse, evt. sucuk eller stærk chorizo

Fremgangsmåde:
Kog en gryde med vand og bouillon op. Skær blomkål og broccoli i små buketter. Kog blomkål 2 minutter tilsæt broccoli, kog til grønsagerne er gaffel møre. tag en skål og læg en si/dørslag i og held vandet fra blomkålene. Gem 5 dl af kogevandet.
Skær pølse i mindre tern. Steg til de får lidt farve. Sæt til siden.
Brug gryden fra før varm smør og mel op og lav en opbagt sovs, tilføj kogevand lidt ad gangen. Til du har en tyk sovs. Smag til med støt koriander, spidskommen, salt og peber. Tilføj halvdelen af parmesanen. Lad sovsen afkøle lidt.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Del æggene et ad gangen i blommer og hvider. Rør én æggeblomme i den opbagte sovs adgangen.
Vend derefter blomkål, broccoli og pølse i.
Pisk æggehviderne stive med et lille nip salt. Vend til sidst de piskede æggehvider forsigtigt i blandingen.
Smør et ildfast fad og drys med rasp. Hæld massen forsigtigt i det ildfastefad, drys rasp og parmesan på toppen. Bag gratinen en time ved 175 grader, til skorpen er brun og massen er fast.
Server evt. med grønsalat og rugbrød .
-velbekomme