Du skal bruge:

  • 2 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 200g sukker
  • 1 tsk. med top vaniljesukker
  • 200g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 60g smeltet afkølet smør
  • 500g brombær
  • 1 lille håndfuld mandler
  • 1 tærteform ø26 cm
  • lidt smør til formen
  • flormelis

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smelt smørret.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.

Vend mel og bagepulver i forsigtigt med en dejskraber. Tilsæt det smeltede afkølede smør.

Smør formen.

Hæld dejen i.

Tryk brombærrene ned i dejen.

Sæt tærten i ovnen 35-40 minutter. Til den er gylden. stik i den for se om dejen er bagt.

Rist mandlerne på en tør pande til de begynder at  dufter og skifte farve. Lad dem køle.  Hak dem groft. 
Drys tærten med flormelis og hakkede ristede mandler. 

 

Server med vanilje is eller cremefraiche.

– Velbekomme