Du skal bruge:
- 2 økologiske æg fra Niels og Grete
- 2,5 dl lunken mælk,
- 25 g gær
- 75 g smør
- 1/2 tsk safran
- 50 g sukker
- 1/2 tsk. salt
- 500 g hvedemel
- 100g chokolade knapper (mørk)
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i mælken, i en skål.
Smelt smøren, lad den køle lidt.
Smulder safran ned i mælken, kom der efter også det smeltede smør, æg, sukker og salt i og rør det sammen.
Rør 475 g hvedemel i, og rør dejen godt sammen. Drys de sidste 25 g hvedemel ud på køkkenbordet og ælt dejen færdigt på køkkenbordet. det kan være en fordel at bruge en dej spatel. Da dejen gerne må være lidt klistret. Tilsæt ikke ekstra mel, for så bliver bollerne tørre og dejen vil sætte sig fint mens den hæver.
Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve i halvanden time på køkkenbordet.
Del dejen i 12 og rul dejen ud til en lille pølse tryk den en smule flad og læg så chokoladeknapperne tæt sammen hen af “pølsen” fold dej op om chokoladen og form luciabollen ved at rulle enderne modsat hinanden, så der formes et “S” lingende form. Pensl med sammenpisket æg og pynt med chokoladeknapper. Lad dejen efterhæve i 30 minutter på bagepladen.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.