Du skal bruge:
4 glas
- 6 økologiske æg fra Niels og Grete
- 1 vaniljestang
- 1 dl og 2 spsk. sukker
- 2 kanelstænger eller 3 tsk kanel
- 4 nelliker
- 2 stjerne anis
- 1 tsk Revet muskatnød
- 4 dl mælk
- isterninger
- evt 1 dl mørk Rom
Fremgangsmåde:
Del æggene i blommer og hvider, kom blommerne i en gryde og hviderne i en skål.
Pisk æggeblommer og 1 dl sukker sammen, til det er luftigt, stil til side.
Varm en anden gryde op. Kom kanelstænger, stjerneanis og nelliker i og rist kryderierne til der dufter af jul.
(OBS hvis du bruger støt kanel vent med at kommer i til du har mælk i )
Tag gryden af varmen og lade den køle kort før du hælder mælken i.
Hæld mælk på og skru ned, mælken må ikke koge op eller brænde på. Lad mælken stå og trække smag fra krydderierne. Hæld evt Rommen i.
Sigt mælken så krydderierne tages fra. Lad den køle lidt ned. Mælken må ikke være for varm når den blandes med de luftige æggeblommer, da det kan risikere at koagulerer og blive til scrambel æg.
Rør den kryderede mælk og de luftige æggeblommer sammen. Varm massen langsomt op til den tykner. væsken må max nå 65 grader.
Hæld væsken i en kande med låg eller film og stil den på køl minimum 1 time.
Pisk æggehviderne med 2 spsk. sukker til de helt luftige vend lidt muskat nød i. Hæld den kolde drik i glas med isterninger og kom æggehviderne ovenpå og drys med lidt revet muskatnød. Server med en kanel stang i til at røre rundt.
– Velbekomme