Du skal bruge:
- 2 Økologiske æg fra Niels og Grete
- 1 dåse kikærter
- 175g frosne edamame bønner
- 3 skiver toast brød, gerne fuldkorn
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk støt koriander
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk salt
- 1 spsk paprika
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld frisk oregano
- frisk kværnet peber
- 1 dl rasp
- rapsolie til stegning
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne, undtagen rasp og olie, i en blender. Blend til en ensartet masse. Der må gerne være få stykker edamamme i, til at give lidt struktur.
Rul massen til små kugler. skyld hænderne i koldt vand for at undgå det klistre så meget.
Rul kuglerne i rasp.
Varm en pande med 1 cm olie op.
Steg falaflerne på begge sider. Til de er sprøde og gyldne.
Server straks, i en pita eller med en god yoghurt dip.
Eller frys dem ned og varm dem op i ovnen. Pensel dem da med lidt olie så de bliver sprøde igen.