Du skal bruge:

  • 2 Økologiske æg fra Niels og Grete
  • 1 dåse kikærter
  • 175g frosne edamame bønner
  • 3 skiver toast brød, gerne fuldkorn
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk støt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk paprika
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • frisk kværnet peber
  • 1 dl rasp
  • rapsolie til stegning

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne, undtagen rasp og olie, i en blender. Blend til en ensartet masse. Der må gerne være få stykker edamamme i, til at give lidt struktur.

Rul massen til små kugler. skyld hænderne i koldt vand for at undgå det klistre så meget.
Rul kuglerne i rasp.

Varm en pande med 1 cm olie op.

Steg falaflerne på begge sider. Til de er sprøde og gyldne.

Server straks, i en pita eller med en god yoghurt dip.
Eller frys dem ned og varm dem op i ovnen. Pensel dem da med lidt olie så de bliver sprøde igen.