Du skal bruge: 

Dejen

  • 2 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 2 dl sødmælk
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 50 g sukker 
  • 500g hvedemel, måske lidt mere
  • 2 tsk vaniljesukker 
  • 1 tsk salt 

Remonce

  • 80g rørsukker 
  • 80g marcipan
  • 80g blød smør 

Øvrige ingredienser 

  • 100g chokolade 
  • 1 sammenpisket økologisk æg fra Niels og Grete  til pensling
  • Flormelis 
  • Kakao

 

Fremgangsmåde:

 

Dejen 

Varm mælken i en gryde til ca. 40 grader. Tag gryden af varmen og smelt smøren i mælken.
Smuldre gæren i og rør rundt. 

Bland 150g mel med salt, sukker og vaniljesukker.
Tilføj æggene og den lune mælk til de tørre ingredienser og rør godt. Tilføj resten af melet lidt adgangen. Tag dejen ud af skålen og ælt den på bordet.
Ældt dejen i ca 10-12 minutter. Til det er en god samlet og smidig dej. den må gerne være en lille smule klistret men ikke mere end at du godt kan få den af bordet.
Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve i 45 minutter under et rent viskestykke.

 Remonce 

 Bland ingredienserne godt sammen, gøres bedst med hænderne. 
(Tip: Du kan også tilsætte en tsk. brombær eller andet marmelade, giver en god smag) 

Udformning af fastelavnsbollerne 

Rul dejen ud og skær den i 8×8 cm firkanter.
Hak chokoladen.
kom en skefuld remonce og en skefuld chokolade i midten af firkanten.

Saml hjørnerne ind mod midten tryk med tommel og pege, samlingerne hele vejen op. Fold næste hjørne op og tryk samlingerne. Gør dette ved alle fire hjørner. Saml så de fire nye hjørner på midten og tryk dem godt sammen.
læg bollen med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Fortsæt til der ikke er mere dej. Lad bollerne hæve tildækket i 30 minutter. Pensel fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader i 15 minutter 

Bland kakao, flomelis og resten af chokoladesmuldret og en smule vand til en glasur.
Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren. 

Server dine lækre fastelavnsboller med stolthed og en kop kaffe.