Du skal bruge :

Frittata: 

  • 6 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 20 gram smør
  • 1 spsk olie
  • 400g kogte kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød løg
  • 1 halv medium størrelse squash
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • salat og peber
  • Salat til servering

Tomat sauce: 

  • Olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1/2 rød chili (smag til)
  • 1 spsk paprika
  • 1 dåse hakket tomater
  • 1 tsk. sukker
  • salt og peber
  • En håndfuld frisk basilikum

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Skær de kogte kartofler ud i store tern.
Skær det ene løg i ringe, og det andet i tern.
Riv eller pres hvidløget.
Fjern kernerne i chilien og skær den i små stykker.
Skær squash i skiver.

Varm en ildfast nonstick pande op med smør og olie, steg squash skiverne, til de bliver en smule gyldne, tilføj hvidløg.
kom løgringene og kartofler i og lad det stege. Skru ned for panden til lav varme.

Knæk æggene ud i en skål og pisk dem sammen med finthakket rosmarin og salt og peber.

Hæld æggemassen henover fyldet lad det stege ved lav varme, til ægget sætter sig rundt i kanten, kom panden ind i ovnen. Bag frittataen færdig i ovnen ca 6-8 minutter til den er gylden og æggene har sat sig helt.

 

Lav imens saucen.
Sauter løg ternene, finthakket hvidløg og chili i en en anden gryde. Til løgene er klare. Tilføj paprika.
Kom indholdet af dåsen med tomater i. Lad det simre og reducere. smag til med sukker, salt, peber og fint hakket basilikum.

Server frittata med grøn salat og tomat sauce.

 

– Velbekomme