Du skal bruge:

  • 2 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 4 dl mel
  • 4 dl kærnemælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk. natron
  • 1 æble
  • smør til stegning
  • tandstik eller kødnål
  • æbleskivepande

 

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne stive.
Pisk æggeblommer, kærnemælk, salt , kardemomme og sukker sammen. Sigt herefter mel og natron i.
Vend til sidst de stift piskede hvider i.

Skær æble i små tern.

varm æbleskivepanden op, kom en klat smør i hullerne. hæld en halv dl dej i hvert hul lad den stege lidt brug en tandstik eller kødnål til at vende æbleskiverne 90 grader så de står op i formen, kom en lille skefuld æble  i hver og vend æbleskiven en sidste gang så den får dej og farve må den sidste tredjedel.

tip: når panden bliver rigtig varm, fyld da kun op i nogle af hullerne, ellers kan det være svært at nå.
OBS: pandekage reglen gælder også her, de første må gerne blive grimme ;)

God fornøjelse.
– Velbekomme