Her er et bud på en alternativ juledessert til alle chokoladeelskerene. Denne klassiske chokoladekage er
opfundet af den franske kok Michel Michaud og er helt fantastisk. Den er helt uden mel og med solbær og
hvid chokolade vil den helt sikkert være et godt alternativ til risalamanden.

Ingredienser til 6 personer

Kagen
250 g smør
250 g mørk god chokolade
125 g sukker
1,5 dl æggeblommer fra Niels & Grete
2,5 dl æggehvider fra Niels & Grete

Solbærkompot
200 g frosne solbær
100 g sukker

Hvid chokoladecreme
300 g hvid chokolade
½ liter fløde
125 g sukker
1 vaniljestang eller 1 spsk. Vaniljesukker
750 g neutral skyr
3 blade husblas

 

Chokoladekagen

Kagen bages dagen i forvejen. Start med at smelte smør, chokolade og halvdelen af sukkeret over et
vandbad. Når massen er smeltet, tages den af vandbadet og køles en smule. Når denne er lunken røres
æggeblommerne i, her piskes der godt. Du kan med fordel bruge en røremaskine. Bagefter piskes
æggehvider og det resterende sukker til en sej marengs. Vend chokolademassen og marengs sammen.
Smør en springform med smør og drys den med sukker. Hver opmærksom på at sukkeret skal dække hele
formen. Halvdelen af massen kommes i formen og denne bages i en forvarmet ovn i 25-30 min. Ved 170
grader.

Når kagen er bagt køles denne i mindst en time. Herefter kommes den sidste halvdel af chokolademassen
på kagen og denne fryses.

Når kagen skal serveres, kan den skæres direkte fra frost og serveres halv frossen.

Chokoladecreme

Dagen før retten skal serveres laves chokoladecremen. Start med at koge fløde, sukker og vanilje op.
Samtidig ligges husblassen i blød i koldt vand. Når husblassen er blødt op kommes den over i den kogende
flødemasse. Massen tages af varmen og hældes overchokoladen. Chokoladen smeltes i massen og
chokoladeblandingen hældes over skyren. Det hele blandes godt og stille på køl. Dagen efter er cremen
klar. Giv den et hurtig pisk med et piskeris og den er klar til servering.

Solbærkompot

Solbær og sukker koges op og køles ned igen. Kompotten kan sagtens stå en uges tid på køl. Denne smager
også fantastisk til ost

Anretning
Et stykke kages stilles lidt til siden på en tallerken en lille klat kompot ligges ved siden af sammen med en
klat chokoladecreme. Hvis du har en lille smule nødder kan de ristes og hakkes groft og herefter drysses på toppen.