Du skal bruge:

  • 2 Økologiske æggeblommer fra Niels og Grete
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1/2 tsk salt
  • 11/2 dl neutral olie (fx raps eller solsikke)
  • et højt glas eller et litermål
  • stavblender

 

Fremgangsmåde:

Med stavblender:
Bland alle ingredienserne i et højt  glas, kom stavblenderen i og start i bunden, når konsistensen begynde at tyknes løftes stavblenderen langsomt opad. Blend indtil alt olien er absorberet. 

Uden stavblender: 
Hvis du ikke har en stavblender, kan du bruge en elpisker eller en foodprocesser. her skal alle ingredienserne, undtagen olien, piskes godt sammen, held olien i en tyndstråle i.

Bland evt. smag i.

Vigtigt: krydderurter og andre smagsgivere skal først blendes i bagefter, når mayoen har samlet sig, ellers kan den skille.

Smag til med krydderurter, sennep, chili eller hvidløg.
Se eksempler: