Du skal bruge:
- 2 Økologiske æggeblommer fra Niels og Grete
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk dijon sennep
- 1/2 tsk salt
- 11/2 dl neutral olie (fx raps eller solsikke)
- et højt glas eller et litermål
- stavblender

Fremgangsmåde:
Med stavblender:
Bland alle ingredienserne i et højt glas, kom stavblenderen i og start i bunden, når konsistensen begynde at tyknes løftes stavblenderen langsomt opad. Blend indtil alt olien er absorberet.
Uden stavblender:
Hvis du ikke har en stavblender, kan du bruge en elpisker eller en foodprocesser. her skal alle ingredienserne, undtagen olien, piskes godt sammen, held olien i en tyndstråle i.
Bland evt. smag i.
Vigtigt: krydderurter og andre smagsgivere skal først blendes i bagefter, når mayoen har samlet sig, ellers kan den skille.
Smag til med krydderurter, sennep, chili eller hvidløg.
Se eksempler:
