Du skal bruge:
- 3 økologiske æggeblommer fra Niels og Grete (stuetemperatur)
- Saften fra ½ citron
- Salt og peber
- 250 g. smør
- evt. lidt lunken vand
Fremgangsmåde:
Klar smørret, dette gøres ved at smørret smeltes i en gryde, smørret deler sig i to, det hvide valle falder til bunds, dette må IKKE bruges i saucen. Hold smørret lunt uden at boble.
Del æggene i blomme og hvider.
Saften fra citronen og æggeblommerne kommes i en anden gryde ved lav varme, her piskes de længe og grundigt, over den lave varme til massen er lys og skummende (pas på varmen), alternativt kan det laves over et vandbad.
Pisk alt det klare smør i , meget lidt ad gangen. Pisk grundigt.
Hvis konsistensen bliver alt for tyk kan der piskes lidt lunken vand i lige så forsigtigt.
Hvis saucen skiller fordi den er blevet for varm, pisk da en lille smule kold vand, eller en isterning i. Saucen må ikke komme over 60 grader så skiller den.
Hold saucen lun til servering.
– Velbekomme