Du skal bruge:

tid: LAAAANG tid, 35 dage.

Fordej (laves min. 1 måned i forvejen)

  • 400g honning
  • 3 dl mel

Honninghjerter:

  • 1 økologisk æggeblomme fra Niels og Grete
  • 500 g honningkagefordej
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 2 spsk koldt vand
  • 1 tsk potaske
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stjerneanis, stødt
  • 1 tsk hele nelliker, stødt
  • 1 tsk allehånde, stødt
  • Revet skal fra 1 øko appelsin.
  • evt en smule mere mel. 1-2 dl.

Pynt:

  • mørk chokolade
  • glasur
  • evt glansbillede

 

Fremgangsmåde:

Minimum  en måned i forvejen starter du på fordejen.
Bland mel og honning, pisk godt sammen.
Kom dejen i en lufttæt beholder og sæt den i et køligt skab, minimum en måned.

En måned senere. Tag dejen ud af beholderen, hvis den er meget hård kan den rives på et rivejern eller bare rør den grundigt.
Rør hjortetaktsalt op med æggeblommen,
og potaske op med vand.  Rør begge dele i dejen sammen med resten af ingredienserne, vendt med mel.  Ælt dejen godt ca 10-12 minutter, brug evt en dej spartel.  Hvis dejen endnu er MEGET klistret tilsæt da lidt af melen. Drys mel ud på bordet og ælt dejen yderligere i hånden.  drys lidt mere mel på bordet og rul dejen ud til 1/2 cm tykkelse og stik hjerterne ud med en kageudstikker.  Jeg brugte en almindelig lille en, som man bruger til småkager, som ikke er større end at den kunne være i min håndflade.
Rul resten af dejen sammen og rul ud igen og stik hjerter, til der ikke er mere dej.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Læg hjerterne på en bagplade med bagepapir. Læg dem med en god afstand da hjerterne hæver op og kan sætte sig sammen.

Bag dem i 8-10 minutter. De er færdige hvis du, trykker forsigtigt i midten og der ikke forbliver et aftryk af din finger.
Tag honninghjerterne ud og lad dem køle af på en rist.

Når de er kølet af er de helt hårde og ikke til at spise.

Tag en lufttæt beholder og et rent viskestykke eller klud.
Stænk klædet med vand og vikkel honninghjerterne ind i det fugtige klæde, og kom honninghjerterne med klædet ned i den lufttætte beholder. Stil beholderen på køl i 3-4 dage.

Nu skulle honninghjerterne gerne være dejligt bløde. Hvis ikke de er det kom lidt mere vand på klædet og lad dem stå en dag mere.

Temperer chokoladen og dyp hjerterne i. Pynt med glansbillede eller glasur.

Holder sig ca. 3 uger på køl.

– Velbekomme