Du skal bruge:

Bund

  • 4 hvider af økologiske æg fra Niels og Grete
  • 150 g sukker
  • 150 Mandler med skal
  • 100 g mørk chokolade

Is 

  • 4 blommer af økologiske æg fra Niels og Grete
  • 1 dl sukker
  • 5 dl fløde
  • 1 vanilje stang
  • 4 dobbelt pakker med Daim ca 200g
  • 100g mørk chokolade

Pynt: 

  • Jordbær
  • Hindbær
  • 3 dl fløde

 

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Kom mandlerne med skal op i foodprocesser og blend dem til mel.
Pisk æggehvider og sukker sammen. til det er stift.
Hak chokoladen fint.  Vend det hele forsigtigt sammen.

Kom dejen til bunden i en smurt spring form, beklæd evt. også bunden af springformen med bagepapir.
Bag bunden nederst i ovnen i 45 minutter.
Lad den køle ned.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vanilje korn, stang og fløde i en gryde. Lad det koge op.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til det bliver luftigt og hvidt.
Fjern vaniljestangen fra fløden.
Hæld forsigtigt fløden op i skålen med æggeblommer mens der piskes.

Hæld det hele tilbage i gryden og lad det varme forsigtigt op, under konstant omrøring.
Iscreme massen må ikke overstige 80 grader. Når det tykner, tages gryden af varmen. lav et vandbad med koldt vand og en glas eller metal skål i og hæld iscremen op i skålen i vandbader, og få iscremen til at køle ned, ved at rører i det.

Hak chokolade og Daim, gem noget af daimen til pynt. Når iscremen er kølet næsten helt ned, men stadig er en lille smule lunken, vendes chokolade og daim i. Held iscremen op i den bagte bund. Rør og fordel chokolade stykker i iscremen så der er lidt over det hele. Kom islagkagen på frys min. 3 timer.
Når den skal serveres, pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose. Pynt med flødeskum, bær og daim. Server med det samme.

– Velbekomme