Du skal bruge:
- 2 økologiske æg fra Niels og Grete
- 250g mel
- 150g blødt smør i tern.
- 175g rørsukker
- 2 spsk. kakao
- 1,5 spsk. sirup
Royal icing
- 300g flormelis
- 2 økologiske æggehvider fra Niels og Grete eller 1 bæger pasteuriseret
- evt. frugtfarve
Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser.
Ælt eller rør det bløde smør og sirup ind i dejen. Tilføj et æg ad gangen.
Saml dejen i en klump og del den i tre klumper og læg dem på køl i minimum en halv time.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rul dejen ud ril den er 1-2 mm tyk. Stik den ud i de former du ønsker. Jeg brugte en rund udstikker, men formen er til fri leg.
Læg dine udstukkede småkager på en bageplade med papir og sæt dem i ovnen 8-12 minutter hold øje med dem. Tag dem ud og lad dem køle af.
Gentag til du ikke har mere dej, og ca. tre plader færdige småkager.
Lav din glasur/ royal icing, ved at piske flormelis og æggehvide sammen. Kom det i en sprøjte pose med en tyl med et lille rundt hul eller klip et meget lille hul i posen.
Når småkagerne er helt kolde og sprøde, dekorer småkagerne, ved at sprøjte tynde streger på din glasur. Kun fantasien sætter grænser. og hvis den ikke bliver helt som man gerne ville have den kan man jo altid spise alle beviserne ;)
lad glasuren stivne. Og server dem eller gem dem i en kagedåse.
Tip:
Hyggeligt at lave med børn og børnebørn. I kan evt. komme glasuren i en sprøjteflaske eller en “påfyldnings limflaske” man kan få i hobby butikker eller gamle rengjorte vinduesmalingsflasker, da det kan være nemmere at styre for små hænder end en stor sprøjte pose.
Glasuren kan selvfølgelig også farves med et par dråber frugtfarve.
God fornøjelse.