I denne tid er det næsten svært at komme udenom en god sildemad med karrysalat.
Der findes mange gode karrysalater derude. Men hvis du gerne vil prøve kræfter med at lave en selv, så er denne opskrift et rigtig godt bud. Opskriften er blandt andet lavet på æble, kapers, dild, karry og gode æg fra @nielsoggrete.
Det tager ikke mange minutter at lave din egen karrysalat. Og dine
gæster vil sagtens kunne smage forskel!
Ingredienser til 4 personer.
2 hårdkogte æg
1 finthakket æble
3 spsk. Cornichoner
2 spsk. Kapers
1 lille bundt dild
2 tsk god karry
Salt og peber
Til mayonnaise
3 æggeblommer
2 spsk. Eddike
1 tsk. Sennep
3 dl neutral olie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Mayonnaise
Kom æggeblommerne i en aflang skål, tilsæt eddike, salt og sennep. Pisk det op med en stavblender. Hæld
olien langsomt i samtidig med at du blender. Fortsæt indtil mayonnaisen opnår ønsket konsistens.
Karrysalat
Start med at hakke alle ingredienserne fint. Herefter smages mayonnaisen til med karrypulver, her er der
mulighed for at gøre salaten ekstra kraftig hvis dette ønskes.
Mayonnaisen vendes forsigtigt sammen med de hakkede ingredienser. Salaten smages til med salt og
peber.
Karrysalaten kan med fordel laves et par dage i forvejen, således trækker den mere smag.