Du skal bruge: 

til 4 personer

  • 5 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 400 g spaghetti
  • 300 g bacon i tern
  • 200 g fintrevet parmesan
  • 1,5 dl kogevand fra pastaen
  • Frisk kværnet peber
  • Frisk timian til servering

 

Fremgangsmåde:

Kog spaghettien al-dente, det skal koge lidt på panden også, så tag spaghettien op lige inden den er helt færdig.

Steg baconternene sprøde, på en stor pande.

Pisk æggene sammen i en skål med en gaffel, tilsæt parmesan og godt med kværnet peber.

Når baconen er sprød, kom spaghettien direkte fra gryden over i panden, med en tang eller pastaske, så noget af pastavandet kommer med på panden. Gem pastavandet.
Tag en dl af det varme pastavand og pisk i æggemassen.

Rør spaghettien godt rundt i fedtet på panden. Tilsæt  0,5 dl af det varme pastavand.
Skru blusset ned på svag varme.

Tilsæt æggemassen til spaghettien. vend pastaen godt rundt i den cremede æggemasse. Vend det rundt til æggemassen tykner og sætter sig godt rundt om speghettien. ca 2-4 minutter.

Server med rigeligt friskkværnet peber og frisk timian.

– Velbekomme