Du skal bruge:

  • 6 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 1 rulle færdig butterdej
  • 200g fersk laks uden skin
  • 240g frossent spinat
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk ricotta
  • 3 spsk feta
  • Salt og peber
  • Et tærtefad ø30cm
  • Smør til formen

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smør tærteform.
Rul butterdejen ud og læg den i den smurte tærteformen skær den til og tag det afskårne dej og lap det der ikke er dækket, så hele formen er dækket af dej, lad den stå i min 10 minutter ved stuetemperatur.

Stil tærtedejen i ovnen 5 minutter.

Skær rødløg og hvidløg i tynde skiver.

Tø spinaten op og held det meste af væsken fra.

Skær laksen i mindre stykker.

Fordel halvdelen af løg og hvidløg på bunden af tærten. Fordel den optøede spinat ud over tærten. Læg klatter af ricotta og feta på. Fordel resten af løg og hvidløg. Læg til sidst lakse stykkerne over hele tærten.
Krydder med salt og peber.

Pisk æggene sammen i en lille skål. Hæld det ud over. Sørg for at det kommer ned i mellem fyldet.

Sæt tærten i ovnen 30 minutter. Til ægget er stift.

server med lidt snittet spidskål, rucola og lidt cremefraiche dressing. 

– Velbekomme