Du skal bruge:

  • 4 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 250g blødt smør
  • 250g sukker
  • 250g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk. usødet kakaopulver
  • 4 spsk appelsinjuice

Fremgangsmåde:

Pisk det bløde smør og sukret sammen til det begynder at bliver lettere cremet. Pisk derefter et æg i adgangen, pisk grundigt mellem hvert æg.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og sigt det ned i den cremede masse. Rør dejen forsigtigt men godt sammen med en dejskraber. Bland appelsin juicen i.
Tag en tredjedel af dejen fra, i den anden skål og tilsæt kakao til det.

Tænd ovnen på 175 grader alm ovn.

Smør en rugbrødsform (1,6 L-  26×11,5×7,5cm).
Brug evt. papiret fra smørindpakning, til at smøre formen med, da der godt kan sidde lidt rester af smør på det.

Dæk bunden af den smurte form med lidt under halvdelen af den lyse dej. Kom hele den brune dej i formen gerne som en pølse midt i formen. Kom resten af den lyse dej hen over den brune dej. lav et mønster i dejen ved at rører semi forsigtigt rundt  i dejen med en gaffel eller en kniv.

Bag kagen midt i ovnen 45 – 60 minutter.
Stik i midten af kagen for at se om den færdig.

– Velbekomme