Du skal bruge:

Screamble æg:

  • 6 økologiske Niels og Grete
  • 2 dl Fløde
  • 1 tsk salt

Kikærtesovs

  • 1 mellem stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 ds tomat puré
  • 3 tsk spidskommen
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 ds kikærter
  • 1 ds hakket tomater
  • Salt og peber
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk æblecidereddike

Drys 

  • 1 forårsløg
  • 3 spsk sesamfrø
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk spiskommen

  • Godt brød

 

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg. Riv gulerødderne. Opvarm en mellem stor gryde, med lidt olivenolie. Steg løg og hvidløg, til løggene er bløde og klare. Tilsæt gulerødderne. Lad det stege. Kom spidskommen og chiliflager i. Rist krydderierne. Tilsæt tomatpure.

Åben dåsen med kikærter, hæld dem i en si og skyl kikærterne.  Kom dem i gryde. Lad dem riste i 2-3 minutter under omrøring.

Kom de hakkede tomater i gryden, fyld dåsen halvt op med vand og hæld vandet i gryden. Krydder med salt, peber, sukker og æblecider eddike. Lad sovsen simre i 20 minutter.

Imens ristes sesam på en tør pande, til de fleste har poppet. Uden at brænde på.
Hak forårsløg fint. Bland sesam, forårsløg, flagesalt og spidskommen.

Når sovsen er færdig, piskes æg, fløde og salt. Steg æggemassen ved middelvarme til det har nået den ønskede scramble æg konsistens.

Server i en dyb tallerken, drys med sesam mixen og godt brød til.

-Velbekomme

* Opskriften er inspireret af retten krydret æg, man kan få på caféen Hammans i Aarhus.