Du skal bruge:

4 stks

  • 4 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 2 tomater
  • 3 løg
  • Et bundt  bredbladet persille eller koriander
  • 1 lime
  • 1 tsk flage salt
  • 1 grønpeber
  • 1 dåse sorte bønner
  • 2 dl vand
  • 3 tsk spidskommen
  • 3 tsk salt
  • en hot salsa
  • 1/2 rødpeber
  •  lidt feta
  • 4 tortilla pandekager
  • 1 avokado

 

 

Fremgangsmåde:

Skær 2 tomater, grøn peber og et løg i små tern og bland det i en lille skål med saft fra en halv lime og 1 tsk. flage salt. Stil til side.

Åben dåsen med bønner og held dem i en si eller et dørslag og skyld dem grundigt.
Skær det andet løg i tern. Varm en lille gryde op med en smule olie.  steg løgene til de bliver blanke. krydder med spidskommen og salt. tilsæt bønnerne og vand, lad bønnerne simre i ca. 10 minutter til vandet er optaget. tag gryden af, mas/rør bønnerne til en mos.

Hæld halvdel af salsaen op en skål.  Skær den sidste tomat  og den halve røde peber i term og blad det i salsaen.

Varm en pande op steg æggene til spejlæg. Tag æggene af og steg tortilla pandekagerne lidt på begge sider eller varm dem i ovnen.

Saml tortillaerne, smør bønne mos på pandekagen, tag en skefuld salsa og “frisk salsa” på. Læg et par skiver avokado i, læg spejlæg på og smulder feta ud over. Klem evt lidt lime saft over.

velbekomme