Du skal bruge:
Bund:
- 3 dl fint valset havregryn
- 1 dl vand
- 20 g blødt smør
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk groft salt
Fyld:
- 6 økologiske æg fra Niels og Grete
- 2 store tomater
- 1 rødløg
- 200g hytteost
- Salt
- Peber
- Timian
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne til bunden i en skål. Smør en tærteform Ø 25 cm eller et ildfast fad. Tryk dejen ud i formen, så der er et tyndt lag dej over hele, uden huller.
Bag bunden i 8-10 minutter.
Skær imens tomater og rødløg i ringe.
Pisk æggene sammen i en skål.
Tag bunden ud af ovnen.
Fordel tomater rødløg og hytteost ud over bunden. Drys med salt, peber og timian. Held de sammenpiskede æg henover. Sørg for at æggemassen fordeler sig ned i mellem fyldt.
Bag tærten i ovnen 20 minutter til æggemassen er fast.
Nyd lun med en salat til, eller som tilbehør til kød eller fisk. Evt. torsk viklet i serrano skinke.
Er også god til frokost.
Velbekomme