Du skal bruge:

4 personer

Marmorerede æg 

  • 6 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 1 lille rødbede
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. æblecidereddike

Salat 

  • 1 bakke salatmix
  • 1 lille blomkål
  • 1 bundt radiser
  • 2 modne avokadoer
  • 1 rødløg
  • 1 glas ansjoser
  • 1/2 bundt dild

Dressing 

  • 1 dl cremefraiche
  • 1 bundt dild
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Peber
  • knps. salt

 

Fremgangsmåde:

Kog æggene smilende, 7 min.
Riv rødbeden. Kog vand, eddike og rødbeder op. Lad det køle ned.
Knæk skallen på æggene. Rul æggene, så skallen får revner over det hele uden at falde af. Kom æg og lagen i en fryse pose. Luk posen, fjern luften fra posen. Lad æggene ligge i  lagen min 4 timer.

Bland dressingen. Hak dilden fint og bland i.

Skyl og tør salaten, skær løg og radisser i ringe. Skær blomkåls buketterne  i skiver. Del avokadoerne, fjern stenen. Skær avokado kødet i tern.
Anret salaten på et stort fad eller som portionsanretning fordelt på 4 tallerkener.

Pil æggene og halvér dem.
Fordel æggene, ansjoserne, dressingen og pynt med dild på salaten.

Server med rugbrød.

– Velbekomme