Du skal bruge:

Til 4 personer.

  • 5 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 450g durum mel
  • 1/2 tsk salt.
  • 1 sammenpisket økologisk æg fra Niels og Grete

Fremgangsmåde:

Tør køkkenbordet af. først med en våd klud og derefter med et tørt viskestykke.
Sigt mel og salt  i en bunke på bordet. Lav en fordybning i midten af melet.

knæk de 5 æg ud i fordybningen af melet.

Pisk med en gaffel melet ind i æggene, indtil det er en samlet dej.
Ælt dejen grundigt, til den er glat og samlet.

Kom dejen i køleskabet, min. 30 minutter

 Drys lidt durum mel på bordet. Tag en klump dej, rul dejen helt tyndt ud, med en kagerulle eller en pastamaskine.

For at lave penne, folder du kanten af dejen 1 centimeter ind så den lægges dobbelt skær af ved foldets kant så du får en strimmel  som er 2 cetimeter bred.

Pensel kanten med æg og rul strimlen så det danner et rør, med hul hele vejen igennem og de to kanter sættes sammen. Skær røret i penne ved at skære skrå  med 2-3 cm mellemrum.

Hvis du bare vil lave lage bånd eller spaghetti, skæres den udrullede dej bare i den ønskede bredde.

Kog pastaerne  ca 5 minutter i spilkogende let saltet vand.

Server med en god tomat sauce eller pesto og parmesan eller sådan som du spiser din pasta.

– velbekomme