Du skal bruge:

ca. 40 stks.

Dej:

  • 2 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 200g græsk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 dl olivenolie
  • 550 g hvedemel
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 1 økologisk æg fra Niels og Grete til pensling.

Tomatsauce: 

  • 1 Rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille dåse tomatpuré (70g)
  • 1 dåse hakket tomater
  • 4 tsk. oregano
  • 2 tsk. basilikum
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2 tsk. sukker.
  • 1 spsk. æblecider eddike
  • 5 dryp tabasco
  • salt og peber

Fyld:  (forslag)

  • 400g skinke strimler
  • 100g pepperoni
  • 400g revet mozzarella
  • Oregano

 

Fremgangsmåde:

Lun mælken, til det er lillefinger lunt. Smuldre og rør gæren ud i mælken.

Rør alle ingredienserne til dejen i mælken, undtagen hvedemelet og ægget der skal bruges til pensling.
Rør/ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Til dejen er blød og smidig. Ælt dejen godt igennem.
Kom dejen i en ren skål med et rent viskestykke.
Lad dejen hæve 1 time.

Lav tomatsaucen.
Skær løg og hvidløg i små tern. Varm en gryde med lidt olie. Steg løgene til de bliver klare. Kom tomatpurén i lad den få lidt varme. Hæld så resten af alle ingredienserne til saucen i. Lad den simre i ca. 20 min.
Blend saucen med en stavblender (dette kan undlades, hvis man gerne vil have stykker af løg i sine pizzasnegle) Smag saucen  til. Kom saucen i skål og kom den i køleskabet så den køler ned.

 

Sammel pizza sneglene.
Del dejen i to.  Rul dejen ud til 1/2 cm tykkelse. Kom sauce, fyld og ost på, krydder med oregano.
Rul dejen til en roulade.
Skær rouladen i 2cm tykke snegle. Læg pizza sneglene på en bageplade med bagepapir. lad dem efterhæve i 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bag pizzasneglene, 10 minutter.
Tag dem ud og lad dem køle på en rist.
Holder ca 2-3 dage.
Kan fryses ned.

 

– Velbekomme