Du skal bruge:
ca. 40 stks.
Dej:
- 2 økologiske æg fra Niels og Grete
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 200g græsk yoghurt
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 dl olivenolie
- 550 g hvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
- 1 økologisk æg fra Niels og Grete til pensling.
Tomatsauce:
- 1 Rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 lille dåse tomatpuré (70g)
- 1 dåse hakket tomater
- 4 tsk. oregano
- 2 tsk. basilikum
- 1 tsk. rosmarin
- 2 tsk. sukker.
- 1 spsk. æblecider eddike
- 5 dryp tabasco
- salt og peber
Fyld: (forslag)
- 400g skinke strimler
- 100g pepperoni
- 400g revet mozzarella
- Oregano

Fremgangsmåde:
Lun mælken, til det er lillefinger lunt. Smuldre og rør gæren ud i mælken.
Rør alle ingredienserne til dejen i mælken, undtagen hvedemelet og ægget der skal bruges til pensling.
Rør/ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Til dejen er blød og smidig. Ælt dejen godt igennem.
Kom dejen i en ren skål med et rent viskestykke.
Lad dejen hæve 1 time.
Lav tomatsaucen.
Skær løg og hvidløg i små tern. Varm en gryde med lidt olie. Steg løgene til de bliver klare. Kom tomatpurén i lad den få lidt varme. Hæld så resten af alle ingredienserne til saucen i. Lad den simre i ca. 20 min.
Blend saucen med en stavblender (dette kan undlades, hvis man gerne vil have stykker af løg i sine pizzasnegle) Smag saucen til. Kom saucen i skål og kom den i køleskabet så den køler ned.
Sammel pizza sneglene.
Del dejen i to. Rul dejen ud til 1/2 cm tykkelse. Kom sauce, fyld og ost på, krydder med oregano.
Rul dejen til en roulade.
Skær rouladen i 2cm tykke snegle. Læg pizza sneglene på en bageplade med bagepapir. lad dem efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bag pizzasneglene, 10 minutter.
Tag dem ud og lad dem køle på en rist.
Holder ca 2-3 dage.
Kan fryses ned.
– Velbekomme