Du skal bruge:

  • 3 dl øko. hestebønner fra Niels og Grete (skal udblødes 24 timer)
  • 1 øko æg fra Niels og Grete
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskummen
  • 2 tsk. støt koriander
  • 1 bundt persille
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk. majsmel
  • salt og peber
  • 4 spsk. oliven olie til stegning.

 

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

Kom de tørre hestebønner i en skål. Dæk bønner med koldt vand, og lad dem stå og udbløde i 24 timer.
Kassér vandet. Skyld hestebønner.
Kog hestebønner i frisk vand med en lidt salt i,  i 7-10 minutter, til de er møre.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Hæld kogevandet fra igennem en sigte og skyl bønnerne så de bliver kolde.

Riv løg og hvidløg fint, hak persillen fint.
Kom alle ingredienserne i en foodprocesser, blend til en ensartet masse.
Form “farsen” til små falafel kugler. Kom dem i et ildfastfad, med olie i bunden. pensel eller vend falaflerne i olien.
Bag dem i ovnen i 15-20 minutter til de er sprøde og gyldne.

Kan også laves i friture.

-Velbekomme