Du skal bruge:
- 3 dl hestebønner fra Niels og Grete (skal udblødes 24 timer)
- 1 lille fed hvidløg
- 1 spsk. tahin
- 1 tsk. spidskummen
- 1 tsk. støt koriander
- 1/2 dl vand
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde:
Kom de tørre hestebønner i en skål. Dæk bønner med koldt vand, og lad dem stå og udbløde i 24 timer.
Kassér vandet. Skyld hestebønner.
Kog hestebønner i frisk vand med en lidt salt i, i 7-10 minutter, til de er møre.
Hæld kogevandet fra igennem en sigte og skyl bønnerne så de bliver kolde.
Kom alle ingredienserne i en foodprocesser, vent med at tilsætte alt vandet.
Blend til en glat masse, tilføj vand for at gøre hummusen mere smooth.
Smag til.
-Velbekomme