Du skal bruge:

  • 3 dl hestebønner fra Niels og Grete (skal udblødes 24 timer)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. spidskummen
  • 1 tsk. støt koriander
  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Kom de tørre hestebønner i en skål. Dæk bønner med koldt vand, og lad dem stå og udbløde i 24 timer.
Kassér vandet. Skyld hestebønner.
Kog hestebønner i frisk vand med en lidt salt i,  i 7-10 minutter, til de er møre.

Hæld kogevandet fra igennem en sigte og skyl bønnerne så de bliver kolde.

Kom alle ingredienserne i en foodprocesser, vent med at tilsætte alt vandet.
Blend til en glat masse, tilføj vand for at gøre hummusen mere smooth.
Smag til.

-Velbekomme