Du skal bruge:

  • 3 dl økologiske hestebønner fra Niels og Grete (skal udblødes 24 timer)
  • 1 lille fed hvidløg, presset
  • 1 dl olivenolie
  • salt og peber
  • 1 bundt persille, hakket.
  • Revet citronskal fra 1/2 øko. citron

 

  • 4 skiver brød

 

Fremgangsmåde:

Kom de tørre hestebønner i en skål. Dæk bønner med koldt vand, og lad dem stå og udbløde i 24 timer.
Kassér vandet. Skyld hestebønner.
Kog hestebønner i frisk vand med en lidt salt,  i 7-10 minutter, til de er møre.

Hæld kogevandet fra igennem en sigte og skyl bønnerne så de bliver kolde. Lad dem dryppe af.

Bland Olien med alle ingredienserne. Vend de kogte kolde hestebønner i. Lad bønner stå min. 10 minutter.
Kom de marinerede bønner på hver skive brød og server med det samme.

Lækker som en forret eller en del af en tapas.
De marinerede bønner kan også bruges i salat eller som fyld i en pita.
Mulighederne er mange.

-Velbekomme