Du skal bruge:

30 stks

Dejen: 

  • 1 økologisk æg fra Niels og Grete
  • 50 gær
  • 3 dl mælk
  • 1 dl A38
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk Honning
  • 6 dl Hvedemel
  • 2 dl fuldkorns hvedemel

Øvrigt: 

  • 30 små pølser eller 15 almindelige skåret i halve
  • 1 økologisk æg fra Niels og Grete til pensling
  • sesamfrø til pynt.

 

Fremgangsmåde:

Lun mælken til lillefinger temperatur. Bland gæren i mælken. Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt dejen godt sammen. ca 12 minutter i hånden.

Lad dejen hæve 45 minutter, til den er dobbelt størrelse.

Tip: Kom pølserne i varmt vand og lad dem ligge indtil de skal bruges. Varmen hjælper dejen med at hæve, når pølsehornene skal efterhæve. Dup pølserne for vand inden de lægges på dejen.

Rul dejen ud, i en firkant. Skær 15 felter, med et pizzahjul. Del de 15 felter i to, på skrå, så det danner 30 trekanter.  se billedet nedenfor.

læg pølserne i den brede ende af trekanten og rul.

Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir. lad dem hæve under et klæde i 15- 20 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pensel pølsehornene med sammenpisket æg og drys med sesam.

Sæt bradepanden med pølsehorn i ovnen en af gangen. Bag 12-15 minutter, til de er flotte gyldenbrune.

 

Nyd med ketchup.

– velbekomme

 

ps. på billede to har jeg kommet ost over dejen i håb om det gjorde noget godt og lækkert. Det gjorde ikke en forskel, og er derfor ikke med i opskriften. Måske kom jeg for lidt på. Eksperimenter selv med dette, hvis det har din interesse.