Du skal bruge:

  • 6 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 1 hel porrer
  • 1/2 lille broccoli
  • 1 fed hvidløg
  • 200g bacon i tern
  • 1,5 dl mælk
  • 1,5 dl hytteost
  • 1 dl revet ost
  • frisk kværnet peber
  • 1 håndfuld frisk timian

Bund: 

Køb en bund eller lav denne

  • 300g finvalset havregryn
  • 1dl vand
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

 

  • Tærteform ø 30 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Lav bunden, bland alle ingredienserne i skål og rør rundt til det bliver en klistret dej. Smør tærteformen, fordel dejen i formen, tag vand på hænderne og tryk dejen ud så den er jævnt fordelt over det hele også op i kanten.
Kom bunden i ovnen 8 minutter.

Skær porrer i tynde ringe, og skær broccolien små i buketter.
Steg bacon sprødt.

Tag bunden ud af ovnen og fordel porrer, broccoli og bacon jævnt udover bunden.
Pres hvidløget ud over og drys med lidt salt, peber og timian.

Pisk æg, hytteost, ost og mælk sammen.
Fordel æggemassen ud over tærten så der er æg over det hele.

Bag tærten i ovnen 30 minutter eller til ægge massen er helt stivnet.

serveres med lidt cremefraiche dressing eller lignende.

– Velbekomme