Du skal bruge:

  • 5 æggeblommer fra Niels og Grete 
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl fløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukose sirup
  • 1 dl sukker
  • 150g Rabarber
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk. vanilje sukker
  • 2-3 dl vand

 

 

 

 

                  Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, kom korn og stang i en gryde.
Hæld mælk, fløde og  glukose sirup i gryden.
Lad det koge op.

Pisk imens æggeblommer og sukker, hvidt og luftigt, i en stor skål.

Efter flødeblandingen har kogt op, hældes den forsigtigt, i skålen med æg, mens der konstant piskes.

Det hele hældes tilbage i gryden. Varm ved middel varme. Op til max  80 grader. Under konstant omrøring.
Indtil det tykner. Lav et vandbad med et koldt vand og en glas/metal -skål.
Når iscremen er tyknet, tages gryden straks af varmen. Hæld iscremen i skålen i vandbadet, så iscremen køler hurtigt ned. Rør rundt.

Når iscremen er kølet ned, hældes den i en plast box. Kom boxen i fryseren.

Lav imens rabarbersiruppen.  Skær rabarber i små stykker. Kom rabarber og 2dl vand i en gryde og kog rabarberne møre. Når rabarberne er møre, blend rabarberne helt fint. Bland sukker, vaniljesukker og vand lad det koge op og blive til en tyk sirup. Når siruppen er den ønskede tykkelse, kom den i en bøtte og på køl.

Rør i isen 5-6 gange under nedfrysningen. Når isen begynder at være frossen i siderne, røres rabarber siruppen i isen. Lad den fryse helt.
Server når livet råber på is :)

 

 

Tip: Lav marenge kyskage af alle de æggehvider der bliver til overs efter isen.