Du skal bruge:

  • 4 økologiske æg fra Niels og Grete
  • ½ dl mælk
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk. Æblecider eddike
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg i tern
  • 1 spsk. Soya
  • 1 spsk sukker
  • Salt
  • Peber
  • Timian
  • Evt chili (2 tsk sriracha)
  • 100g spinat
  • ½ squash
  • ½ aubergine
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • Parmasan

 

 

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær løg i tern

Varm en mellemstor pande op med en smule olie. Svits løgene til de bliver bløde, tilsæt fint revet hvidløg , tilsæt flåede tomater, æblecidereddike, soya, og sukker. lad simre 5 minutter, smag til med salt peber og timian.

Skyl spinaten i et dørslag. Vend spinaten i tomatsaucen, til det falder sammen. Hæld indholdet i et smurt ildfast fad. Lad det køle en smule af.

Pisk æggene og mælken sammen i skål. Hæld æggemassen hen over tomatsaucen i fadet.

Skær aubergine, squash, tomat og rødløg i tynde skiver. Læg dem i fadet skiftevis, en skive aubegine, squash, tomat, løg, aubergine igen osv.

Når fadet er fyldt, dryppes lidt olivenolie ud over og lidt flage salt og timian drysses ud over.

Sæt fadet i ovnen, og bag 40 minutter.

Når der er 10 minutter tilbage, tages fadet ud og drysses med revet pamasan.

Sæt fadet i ovnen igen og bag de sidste 10 minutter.

God som tilbehør til et stegt kyllingebryst eller som den er på madpakke. Sundt og velsmagende. Godt med grøntsager.

– Velbekomme