Du skal bruge:

  • 10 økologiske Niels og Grete æg
  • 200 g hakket kød – gris/ko/kylling
  • Salt
  • 1 skalotteløg
  • Panko rasp
  • Hvedemel
  • Citronskal fra en øko citron
  • Olie
Opskrift på skotske æg

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød sejt med 1 spsk. groft salt. Riv løg fint, ned i farsen. Knæk 1 æg ned i farsen. Tilføj 3 spsk. panko rasp og en god skvæt friskkværnet peber. Rør farsen grundigt.

Stil den til side min 10 minutter.

Kog æggene 8 minutter.
Køl dem ned og pil dem.

Tag farsen ud og tag to stykker bagepapir. Læg farsen mellem de to stykker bagepapir og rul farsen tyndt ud.

Tag æggene og dyp dem i mel og læg dem på den udrullede fars. Og rul farsen rundt om. Fordel farsen, tag lidt fra de steder hvor det er blevet for tykt, så skulle der gerne være til alle 9 æg.

Varm en gryde med 5 cm olie.

Bland pankorasp med revet citronskral, salt og peber.

Rul æg med fars i raspen

 Steg i olie til de bliver sprøde.

 

Velbekomme.