Du skal bruge:

  • 4 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 1 nip salt

Fyld 1. 

  • 100g cherrytomater
  • 1 skalotte løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk puck feta
  • salt og peber

Fyld 2. 

  • 5cm chorizo pølse
  • 2 championer
  • 1 skalotte løg
  • frisk timian

Fyld 3. 

  • 100g champignon
  • 1 skalotte løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk ricotta
  • 1 håndfyld frisk spinat
  • 1 kvist frisk rosmarin

 

T,tsjmgangsmåde:

Vælg hvilket fyld du vil have i dine soufflé æggekager.  Eller lav et par stykker af hver, lav da mindre portioner af fyldet.

Fyld 1: 

Skær tomater, løg og hvidløg i små tern. Varm en pande op med lidt oliverolie, steg løg, hvidløg og tomater, tilføj balsamicoeddike, sukker, salt og peber, lad det simre lidt. Skær basilikum i mindre stykker. Vend basilikum i tomaterne. Tag panden af varmen, smuldre feta i og hæld pandens indhold i en skål og sæt til side.

Fyld 2:

Skær pølse, champion og løg i små tern. Varm en pande op med en smule olivenolie. Steg det hele til pølsen har en sprød skorpe. Krydder med timian. Hæld pandens indhold i en skål og sæt til side.

Fyld 3: 

Skær champion, hvidløg og løg i små tern, skær spinat i mindre i stykker og hak rosmarin fint. Varm en pande op med en smule olivenolie. Steg svampe, hvidløg og løg. Tilføj spinat, lad det hurtigt falde sammen. Tilsæt ricotta og rosmarin, salt og peber. Lad det hele varme igennem. Hæld pandens indhold i en skål og sæt til side.

Små æggelommer:

Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive. Piske blommerne sammen med salt. Vend hvider og blommer forsigtigt sammen.
Varm en pande op, middel varme. 
Hæld to skefulde æggemasse i en klat på panden,  kom da 1-2 teskefulde af dit ønskede fyld i midten af klatten.  Når ægget er stivnet lidt fold den ene halvdel hen over fyldet. Steg æggelommen på begge sider til ægget er stivnet.  Tag æggelommen af panden og læg den på en tallerken. Fortsæt til der ikke er mere æg og fyld. 

Mit favorit fyld er den med tomaterne.

Se også opskriften ” små soufflé æggekager” samme grundopskrift forskellig “indpakning”

– Velbekomme