Du skal bruge:

  • 4 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 1 nip salt
  • Parmesan
  • 6 små ovnfaste forme
  • smør eller olie til at smøre formene

Fyld 1. 

  • 100g cherrytomater
  • 1 skalotte løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk puck feta
  • salt og peber

Fyld 2. 

  • 5cm chorizo pølse
  • 2 championer
  • 1 skalotte løg
  • frisk timian

Fyld 3. 

  • 100g champignon
  • 1 skalotte løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk ricotta
  • 1 håndfyld frisk spinat
  • 1 kvist frisk rosmarin

 

Fremgangsmåde:

Vælg hvilket fyld du vil have i dine soufflé æggekager.  Eller lav to af hver, lav da mindre portioner af fyldet.

Fyld 1: 

Skær tomater, løg og hvidløg i små tern. Varm en pande op med lidt oliverolie, steg løg, hvidløg og tomater, tilføj balsamicoeddike, sukker, salt og peber, lad det simre lidt. Skær basilikum i mindre stykker. Vend basilikum i tomaterne. Tag panden af varmen, smuldre feta i og hæld pandens indhold i en skål og sæt til side.

Fyld 2:

Skær pølse, champion og løg i små tern. Varm en pande op med en smule olivenolie. Steg det hele til pølsen har en sprød skorpe. Krydder med timian. Hæld pandens indhold i en skål og sæt til side.

Fyld 3: 

Skær champion, hvidløg og løg i små tern, skær spinat i mindre i stykker og hak rosmarin fint. Varm en pande op med en smule olivenolie. Steg svampe, hvidløg og løg. Tilføj spinat, lad det hurtigt falde sammen. Tilsæt ricotta og rosmarin, salt og peber. Lad det hele varme igennem. Hæld pandens indhold i en skål og sæt til side.

Små soufflé æggekager:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive. Piske blommerne sammen med salt. Vend hvider og blommer forsigtigt sammen.
Smør formene.
Hæld to skefulde æggemasse i hver form, så bundet er dækket.  kom da 1-2 skefulde af dit ønskede fyld i hver form. Top hver form af med resten af æggemassen. Lad der være en lille cm op til kanten. Riv parmesan ud over.

Bag æggesouffléne i ovnen 10 minutter. Server straks.

Mit favorit fyld er den med tomaterne.

Se også opskriften ” små æggelommer” samme grundopskrift forskellig “indpakning”

– Velbekomme