Du skal bruge:

Tærtedej: 

  • 1 Økologiske æggeblomme fra Niels og Grete
  • 175 g. hvedemel
  • 100 g. kold smør
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. cremefraiche

Tærtefyld: 

  • 3 Økologiske æg fra Niels og Grete
  • 1 Hokkaido græskar
  • 1/2 dl vand
  • 200 g. brunfarin
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk. kanel,
  • 2 tsk. støt ingefær
  • 2 tsk. støt nelliker

Pynt:

  • 1 håndfuld saltet græskarkerner
  • 1 håndfuld pecan nødder

 

Fremgangsmåde:

Smulder smørret i melet. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Gem æggehviden til fyldet. Form dejen til en kugle. sæt dejen i køleskabet 1 time.

Tænd ovnen 200 grader varmluft.
Skær skralden af græskaret. skær derefter græskaret i små tern. Læg ternene i en ildfast fad. Drys 1 tsk af hver af krydderierne over græskar ternene, sammen med 1/2 dl vand.  Sæt fadet i ovnen, 10 minutter eller til ternene er møre.

Blend græskarternene med fløde, resten af krydderierne og brunfarin.
Pisk de tre æg og ene æggehvide, sammen. Vend forsigtigt de  piskede æg  i græskarmosen.

Rul dejen ud og fordel den ud i en smurt tærteform. Fordel græskarfyldet ud over tærtebunden.
Sæt tærten i ovnen og bag tærten 1 time.

Lad tærten køle af på en rist.

Drys græskarkernerne og fordel pecan nødderne over tærten.

Server med pisket flødeskum eller vanilje is.

– Velbekomme