Du skal bruge:
Tærtedej:
- 1 Økologiske æggeblomme fra Niels og Grete
- 175 g. hvedemel
- 100 g. kold smør
- 3 spsk. sukker
- 2 spsk. cremefraiche
Tærtefyld:
- 3 Økologiske æg fra Niels og Grete
- 1 Hokkaido græskar
- 1/2 dl vand
- 200 g. brunfarin
- 2 dl fløde
- 2 tsk. kanel,
- 2 tsk. støt ingefær
- 2 tsk. støt nelliker
Pynt:
- 1 håndfuld saltet græskarkerner
- 1 håndfuld pecan nødder
Fremgangsmåde:
Smulder smørret i melet. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Gem æggehviden til fyldet. Form dejen til en kugle. sæt dejen i køleskabet 1 time.
Tænd ovnen 200 grader varmluft.
Skær skralden af græskaret. skær derefter græskaret i små tern. Læg ternene i en ildfast fad. Drys 1 tsk af hver af krydderierne over græskar ternene, sammen med 1/2 dl vand. Sæt fadet i ovnen, 10 minutter eller til ternene er møre.
Blend græskarternene med fløde, resten af krydderierne og brunfarin.
Pisk de tre æg og ene æggehvide, sammen. Vend forsigtigt de piskede æg i græskarmosen.
Rul dejen ud og fordel den ud i en smurt tærteform. Fordel græskarfyldet ud over tærtebunden.
Sæt tærten i ovnen og bag tærten 1 time.
Lad tærten køle af på en rist.
Drys græskarkernerne og fordel pecan nødderne over tærten.
Server med pisket flødeskum eller vanilje is.
– Velbekomme