Du skal bruge:
8 per.
- 8 pocherede økologiske æg fra Niels og Grete
- Eddike og salt til pochering
Polenta (kan fryses ned)
- 200g Polenta (majsgryn)
- 1L vand med god grøntsags bouillon
- 1 spsk. tørret timian
- 200g revet mozzarella
- olie til stegning
- 800g frisk spinat
- salt og peber
- (evt chili sauce)
Fremgangsmåde:
Start med polentaen da den skal stå på køl 1- 2 timer.
Kog vandet op med en god grøntsags bouillon. Hæld majsgrynene i, imens der røres grundigt, rør til det er tyknet godt, tilføj timian og ost. Konstant omrøring.
Tag en rugbrødsform eller en anden form med høj kant og beklæd formen med bagepapir. Hæld polentamassen i formen og bank formen forsigtigt ned i bordet, så polentaen fordeler sig. Stil formen med polenta på køl til den sætter sig helt og er kølet helt ned, 1-2 timer.
Skær polentaen i 2-3cm tykke skiver.
Varm en pande op med 1cm olie steg polentaen til den er gylden og sprød på begge sider.
Pocher æggene og blanchér spinaten.
Server en skive sprød polenta med en klat spinat og et pocheret æg.
Krydder med salt og peber
Smager også dejligt med chili.
(Polentaen kan fryses ned)
– Velbekomme.