Du skal bruge:

  • 5 æggeblommer fra Niels og Grete 
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl fløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukose sirup
  • 1 dl sukker
  • 150 g mørk Chokolade

 

 

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, kom korn og stang i en gryde.
Hæld mælk, fløde og  glukose sirup i gryden.
Lad det koge op.

Pisk imens æggeblommer og sukker, hvidt og luftigt, i en stor skål.

Efter flødeblandingen har kogt op, hældes den forsigtigt, i skålen med æg, mens der konstant piskes.

Det hele hældes tilbage i gryden. Varm ved middel varme. Op til max  80 grader. Under konstant omrøring.
Indtil det tykner. Lav et vandbad med et koldt vand og en glas/metal -skål.
Når iscremen er tyknet, tages gryden straks af varmen. Hæld iscremen i skålen i vandbadet, så iscremen køler hurtigt ned. Rør rundt.

Når iscremen er kølet ned, hældes den i en plast box. Kom boxen i fryseren.
Rør i is 5-6 gange under nedfrysningen. Når isen begynder at være frossen i siderne, røres fint hakket chokolade grundigt i isen. Lad den fryse helt.
Server når livet råber på is :)