Du skal bruge:

Dejen:
  • 3 økologiske æg fra Niels og Grete
  • 8 dl mælk
  • 4 dl hvedemel
  • 1 spsk neutral olie
  • 1 tsk salt
  • 1 stor spsk smør / margarine

Fyldet:

  • 2 ds. tun
  • 23 sorte oliven
  • 2 hårde tomater
  • 2 tsk kapers
  • 2 små ds tomatpuré (2x 70 g) eller tilsvarende stor dåse.
  • 1 skalotteløg
  • 4 gode spsk creme fraiche
  • 1 bndt frisk timian
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.  Opvarm en bradepande.

Start med dejen. Pisk æg og halvdelen af mælken sammen. Sigt melet i. pisk igen, til dejen er en ensartet masse, tilsæt resten af mælken, olien og saltet. pisk igen.

Kom smørret i bradepanden og lade det smelte i ovnen, tag bradepanden ud og fordel smørret over hele bradepanden. Hæld dejen i bradepanden.  Bag i ovnen ved 200 grader varmluft, i 25-30 min. til dejen er fast.

Lav imens fyldet. Skær tomater og løg i små tern. Hak oliven og kapers  groft, og hak timian fint. Gem 3 oliven, et par kviste timian og et par tynde både tomat til pynt.

Dræn de to dåser tun. kom tunen i skål og mas det med en gaffel tilsæt alle ingredienserne og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.

Tag bradepanden ud af ovnen, vend “pandekagen” ud af bradepanden. lad den køle en smule. Smør fyldet på “pandekagen” og enten fold den på midten og skær ud i firkanter og spis som sandwich eller rul den som en roulade. Pynt med tomat, timian og oliven .

– Velbekomme

 

Tip: Brug en dyb bradepande.

Med mindre du, som jeg, mangler en god grund til hovedrengøring af din ovn, da se bort fra ovenstående tip og brug en flad bradepande ;)